У російському Башкортостані відбувся багатотисячний мітинг: у чому причина

У російському Башкортостані відбувся багатотисячний мітинг: у чому причина

В Республіці Башкортостані декілька тисяч людей вийшли на протести у зв'язку з судовим процесом проти місцевого активіста, якого звинувачують за доносом губернатора.

Про це повідомляють ряд росЗМІ.

За попередніми даними, близько 15 000 людей скупчилося біля суду, де розглядається справа Фаїля Алсинова.

Алсинов, відомий башкирський громадський діяч, що взяв участь у протестах за збереження гори Куштау, обвинувачується за статтею про розпалювання міжнаціональної ворожнечі, за що йому загрожує 4 роки ув'язнення.

Звернення глави республіки Радія Хабірова призвело до порушення кримінальної справи за статтею "поширення ненависті" щодо Алсинова. Слідство вказує на те, що на зібранні у квітні він висловив негативні оцінки щодо "жителів Кавказу", "Середньої Азії", "вірмен".

Учасники протесту висловили своє невдоволення діями губернатора Хабірова, якого звинувачують у дестабілізації ситуації та складанні доносів на громадських активістів. Вони звернулися з цим питанням до російського президента Володимира Путіна. За їхніми вимогами, вони висунули вимогу відставки Хабірова та виявили бажання у зовнішньому управлінні в республіці.

Під час мітингу почалися зіткнення з силовиками. За даними очевидців, омонівці били протестувальників кийками, у відповідь їх закидали снігом. Температура надворі сягає мінус 20 градусів. Після оголошення вироку біля будівлі суду почалися затримання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська відновили наступ у районі Серебрянського лісництва та Таврійського напрямку, використовуючи бронетехніку.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.