У росії вироблятимуть "суперфуд" з екскрементів та відходів: подробиці

У росії вироблятимуть

У росії анонсували відкриття першого в країні підприємства, яке виготовлятиме зокрема і харчові з суміші посліду або кізяка та відходів рибної промисловості. Потужності, на яких вироблятиметься такий "суперфуд" розташовуватимуться у Мурманській області, розповів росЗМІ представник компанії-резидента Арктичної зони рф Григорій Сафонов. 

Як очікується, новітній промислово-виробничий центр почне свою роботу вже у 2025 році. На його зведення та облаштування буде витрачено 3,3 млн доларів (300 млн рублів).

В компанії повідомили, що застосовуватимуть на виробництві "авторські технології та інноваційне устаткування", завдяки якому має відбуватися "екологічно чиста глибока переробка" вихідної сировини (гною, посліду та рибних відходів) та виробництво якісних біотехнологічних продуктів. 

Вироблений на новий потужностях "суперфуд", як запевняють в компанії, можна буде використовувати в сільському господарстві, додавати в їжу тварин або давати людям, які "виконують спеціальні завдання з високою інтенсивністю та фізико-психологічним навантаженням, у тому числі у важких екологічних та кліматичних умовах". 

"Аналогів такого виробництва в рф поки що немає", - наголосив Сафонов. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, начальника служби зв'язків з громадськістю 63 ОМБр Ростислав Ящишин розповів, що на фронті у російських військових спостерігаються проблеми з комунікацією та харчуванням. Також відчутний і дефіцит питної води - "видають одну пляшку води на людину на добу, доходить до того, що пляшку підписують, ховають, але їх крадуть і за них бʼються".

 

 

Головне