У росії рвонуло на заводі з виробництва боєприпасів у Солікамську: що відомо

У росії рвонуло на заводі з виробництва боєприпасів у Солікамську: що відомо

У російському Солікамську у вівторок, 31 жовтня, прогримів вибух на місцевому заводі з виробництва снарядів та спецхімії "Урал". В МНС рф повідомили, що минулось без постраждалих. 

За даними відомства, вибух стався у одному з кислотних цехів, що розташовується на другому поверсі. У російському МНС запевняють, що "в момент хлопка бавовни в будівлі ніхто не перебував". Там само міністерство заявило, що інцидент жодним чином на роботу підприємства не вплинув. 

Водночас у місцевому Міністерстві територіальної безпеки розповіли, що вибухом винесло двері та вікна у цеху. Також повилітали шибки у прилеглих до заводу будинках.

Як відомо, російський завод "Урал" є одним  провідних в рф підприємств з виробництва пороху для боєприпасів, які використовуються в мінометах, гранатометах та різних типах ракет. Окрім того, на його потужностях виробляється фарба, а також продукції з пластмаси та гуми.

Нагадаємо, днями стало відомо, що два безпілотники СБУ виконали атаку на Афіпський НПЗ, який надавав пальне для російських військ. За результатами спецоперації було пошкоджено декілька нових установок на заводі, які використовувалися для обробки пального. Це стало серйозним ударом по російським окупантам.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 23 жовтня український опір в окупованому Бердянську Запорізької області підірвав автомобіль, в якому перебували четверо представників російської Федеральної служби безпеки (ФСБ).

 

 

 

 

Головне