У росії поскаржились на атаку безпілотників на Воронеж: що відомо

У росії поскаржились на атаку безпілотників на Воронеж: що відомо

Російський Воронеж у ніч на 16 січня пережив наліт невідомих безпілотників. Міська влада традиційно повідомила про відбиття атаки, однак у місті постраждало більше трьох десятків квартир. 

Міноборони рф заявило про збиття п'ятьох дронів у повітряному просторі Воронезької області та перехоплення ще трьох. Губернатор Олександр Гусєв розповів про влучання у житлову забудову уламків БпЛА та масштаби завданої ними шкоди. За його словами, в результаті нальоту у населеному пункті пошкоджено 35 квартир у трьох 10-поверхових будинках на вулиці Тепличній. В цілому, за даними місцевих ЗМІ, внаслідок атаки пошкоджено сім житлових будинків.

На базі школи влада розгорнула пункт тимчасового розміщення для жителів постраждалих будинків. 

У місті запроваджено режим НС, зазначив мер Воронежа Вадим Кстенін.

Нагадаємо, західні аналітики не виключають, що Україна може перемогти у війні проти російських загарбників, а українці можуть повернути стратегію виснаження президента Володимира Путіна проти нього самого. На їхнє переконання, намагаючись просунутися вперед і внаслідок цього наражаючись на українську вогневу потужність, росіяни змарнували свою власну вогневу перевагу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, лідер німецької опозиції Фрідріх Мерц заявив, що далекобійні крилаті ракети Taurus, якби вони були передані Україні, могли б зруйнувати Кримський міст.

Головне