У росії немає ресурсів для оточення Харкова, - Bloomberg

У росії немає ресурсів для оточення Харкова, - Bloomberg

Останні масовані атаки на Харків та запущена кремлем дезінформаційна кампанія про можливе оточення міста свідчить про нестачу у росії ресурсів для наступу.

Про це пише Bloomberg з посиланням на неназваних українських та зарубіжних чиновників.

Із цим погоджуються в оточенні Президента України, офіційні особи у США та інших західних країнах.

Масовані обстріли міста видання називає спробою змусити харків'ян залишити свої будинки. Окупанти користуються моментом, коли Україні  нібито не вистачає артилерійських боєприпасів та ракет для ППО. А нещодавно кремль, сподіваючись визвати паніку,  поширив інформацію про “евакуацію мешканців Харкова через можливість оточення міста”. 

Основні зусилля росіяни направили на знищення критичної інфраструктури. Метою окупантів видання називає перетворення Харкова на місце непридатне для життя. Зі слів міністра енергетики України Германа Галущенка, внаслідок російських ударів знищено “майже всю” місцеву генерацію електроенергії. За неофіційною інформацією, адміністрація президента США Джо Байдена обговорювала, як допомогти Харкову з енергетикою.

Раніше голова Міненерго Герман Галущенко напередодні закликав українців бути готовим до будь-яких сценаріїв на тлі посилення російський атак. Він не виключив можливість весняно-літніх блекаутів і, як і перед початком ОЗП, порадив людям запастися генераторами та пауербанками.

Як повідомляв “Ми-Україна”, росія використовує в Україні так звану "тактику амеби", оскільки російські війська не мають можливостей для глибокого прориву.

Головне