У росії недостатньо сил, щоб здійснити повномасштабне вторгнення з кордону, - ДПСУ

У росії недостатньо сил, щоб здійснити повномасштабне вторгнення з кордону, - ДПСУ

Наразі у росії відсутні достатні сили для проведення повномасштабного вторгнення з кордону, яке могло б допомогти їй досягти стратегічної мети.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у інтерв’ю виданню "Укрінформ".

Він висловив думку, що це може бути відволікаючий маневр, який має на меті змусити українцівтримати необхідну кількість сил біля кордону і не перекидати їх на лінію фронту, де відбуваються активні воєнні дії.

За його словами, ситуація на кордоні з рф є напруженою: щоденно обстрілюються прикордонні райони, і туди постійно проникають ворожі ДРГ.

"З початку 2023 року почали заходити ворожі ДРГ на Чернігівщину, потім їх кількість збільшилась по Сумській області. На кінець минулого року, значна активність спостерігалась і на Харківщині. На даний момент найбільша активність - на Сумщині", - пояснив Демченко.

Речник повідомив, що кілька днів тому наша прикордонна група виявила спробу проникнення ворожої ДРГ у кількості понад 10 осіб.

Ці люди намагалися замінувати прикордонні шляхи, імовірно, з метою підриву оборони або місцевих мешканців. Цю групу було викрито, і розпочався вогняний обмін. Під тиском ворога вони відійшли за кордонну лінію. На щастя, у цьому бою наші військовослужбовці не постраждали.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський розкрив деталі щодо досягнень стабілізації на фронті, вказуючи на чотири ключові пункти, які визначають успіх стратегії. 

Головне