У Ромнах на Сумщині побилися міський голова та начальник РВА

У Ромнах на Сумщині побилися міський голова та начальник РВА

У Ромнах, що в Сумській області, побилися міський голова Олег Стогній та начальник районної військової адміністрації (РВА) Денис Ващенко. Конфлікт був викликаний встановленням вазонів для квітів на Алеї Слави загиблих захисників України.

Про це повідомили Олег Стогній та Денис Ващенко на своїх сторінках у Facebook.

За версією очільника РВА Ващенка, родичі загиблих українських військових збирались встановити на Алеї Слави вазони для квітів. Коли вони розпочали роботи, прийшов міський голова Ромен Олег Стогній. Він почав перешкоджати, викидувати інструменти, ображати батьків загиблих героїв, штовхати їх, розповів Ващенко.

"Говорив, що це його земля, що він тут мер і буде сам вирішувати, що можна на ній роботи, а що - ні", - зазначив голова РВА.

Він розповів, що коли встановлювали стели майже рік тому, то не передбачали вазонів і їх тимчасово взяли у продавців квітів. З того моменту вазони не змінили на постійні.

"Люди неодноразово зверталися з проханням встановити постійні вазони. На що був повний ігнор. Тому люди взяли ініціативу у свої руки", - додав Денис Ващенко.

Після цього мер нібито штовхнув матір одного із загиблих військовий, після чого почалася сутичка. Начальник РВА наголосив, що заступився за жінку.

Водночас мер Стогній розповів іншу версію. Він зазначив, що зранку біля Алеї Слави почалися невідомі будівельні роботи та масове скупчення людей, тож він як мер прийшов дізнатися, що роблять біля дошки загиблих воїнів. За словами міського голови, ніхто жодних дозволів на проведення земельних робіт не отримував.

Ващенко йому нібито відповів, що дозволи їм не потрібні і що вони самі розберуться. Після цього, як розповів мер, очільник РВА напав на нього та працівницю виконкому. Зі слів Стогнія, Ващенко завдавав ударів в обличчя йому та працівниці виконкому. Остання офіційно виконувала свої обовʼязки та проводила відеозйомку заходу.

Після бійки, як додав мер Стогній, працівницю виконкому, яка є матір'ю трьох дітей, госпіталізували.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Житомирі сталася бійка між співробітником ТЦК та невідомим чоловіком, другий втік з місця події.

Головне