У Рівному затримали зловмисника, який підпалював автівки військових на замовлення росіян

У Рівному затримали зловмисника, який підпалював автівки військових на замовлення росіян

У Рівному затримали 22-річного місцевого жителя за підозрою у підпалі автівок українських військових. Як встановили правоохоронці, чоловік діяв на замовлення російських спецслужб, прагнучи заробити легкі гроші.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Зловмисник шукав підробіток в одному з російських чат-ботів, де й отримав пропозицію підпалити авто, яке належить Збройним Силам України. За виконання “роботи” йому обіцяли кілька тисяч доларів.

2 липня він підпалив Nissan Almera, що належав військовослужбовцю, а вже за декілька днів – Nissan X-Trail, який готували для відправки на фронт. Крім того, вогнем пошкоджено й Volkswagen Golf, що стояв поруч.

Про виконані “замовлення” зловмисник відзвітувався своїм “кураторам”, надсилаючи фото.

Однак його злочинну діяльність викрили оперативники поліції.

Чоловіка затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Фігуранту було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

Зловмисник зізнався у скоєному та співпрацює зі слідством. Проте він запевняє, що не знав, на кого працює, і що виконує замовлення країни-агресора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Державне бюро розслідувань (ДБР) висунуло підозру судді міського районного суду Броварів Київської області, який фальсифікував документи, щоб здійснити круїз країнами Карибського басейну під час воєнного стану.

Головне