У річницю звільнення Зміїного Литва закликала рф повторити "жест доброї волі"

У річницю звільнення Зміїного Литва закликала рф повторити

30 червня Україна відзначає річницю визволення острова Зміїний від російських окупантів. Ворог тоді сказав, що його втеча - це "жест доброї волі", Литва закликала росію повторити його на біс і забратися геть з усієї української землі.

Відповідний допис у Twitter опублікувало представництво Литви в ОБСЄ.

"Закликаємо росію перейти на наступний рівень свого "жесту доброї волі" і забратися з усієї території України. Негайно!" - вказано у ньому.

Звільнення Зміїного не дали втілитися у життя планам росії позбавити  Україну статусу морської держави,пише ГУР.

"Ватажки московської диктатури самовпевнено вважали, ніби  їхній чорноморський флот ― залізна рука, що вхопила й тримає божу бороду. Українські воїни відсікли цю іржаву конструкцію по лікоть...  Спецпризначенці ГУР МО України та Центру спецоперацій "А" СБУ, авіатори Повітряних сил та моряки Військово-морських сил ЗСУ, вояки Державної прикордонної служби України, військові  інженери, оператори Байрактарів" ― усі продемонстрували найвищу міру злагодженості та звитяги", - наголошують у розвідці. 

Вільний острів Зміїний є не лише символом, а і запорукою логістики морем, а відтак і елементом економічної стабільності в Україні та продовольчої безпеки у світі.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що захопивши Зміїний росіяни сподівалися отримати повне домінування в небі над українськими південними областями. Це також дало б змогу агресору постійно загрожувати Одесі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ЗСУ підтвердили ранковий удар по аеродрому в Бердянську, розповіли, що "прилетіло" по штабу окупантів та складу паливно-мастильних матеріалів.

Головне