У рф зафіксовано понад 200 підпалів військкоматів з початку вторгнення в Україну

У рф зафіксовано понад 200 підпалів військкоматів з початку вторгнення в Україну

Від початку повномасштабного вторгнення в росії почастішали випадки підпалу військкоматів. За словами заступника начальника Головного управління із забезпечення охорони громадського порядку МВС рф Станіслава Колесника, таких випадків вже зафіксовано 220.

Про це пишуть росЗМІ.

Правоохоронці виявили та встановили причетність 220 осіб до цих злочинів, серед них 15 неповнолітніх. За останні два роки також зафіксовано 184 диверсії на залізниці, і 141 особу, які були причетні до підпалів, з них 59 – неповнолітні.

В росії намагаються пояснити ці події залученням українських спецслужб, зазначаючи, що діти із бідних сімей, які "не мають моральних засад," можуть виконувати завдання за гроші.

Підпали військкоматів відбуваються в різні періоди, пов'язані із мобілізацією, законом про електронні повістки та іншими подіями, і, за словами журналістів, в багатьох випадках за цими діями стоять різні соціальні групи, включаючи жінок та пенсіонерів, багато з яких діяли нібито під тиском чи шахраїв.

Варто зауважити, що станом на липень 2023 року російські суди винесли 84 рішення у справах щодо підпалу військкоматів. Приблизно половина з цих справ була кваліфікована як тероризм. У 28 випадках обвинувачених визнали винними у знищенні майна, а у дев'ять – у хуліганстві. Зазначено, що лише в обмеженій кількості справ зловмисників засуджено за статтею "замах на життя співробітника правоохоронних органів".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Бельгія планує надати Україні €611 млн військової допомоги.

Головне