У рф шукають альтернативи для розвідки після збиття літака А-50, використовуючи дрони

У рф шукають альтернативи для розвідки після збиття літака А-50, використовуючи дрони

У росії шукають альтернативи для розвідки після збиття літака А-50, зокрема, активно починають використовувати розвідувальні дрони.

Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"Вони зараз намагаються максимально замістити собою той А-50, що почив непланово для росіян. Зараз активність ворожих розвідувальних дронів надзвичайно висока в нашій зоні відповідальності", - зазначила Гуменюк.

За її словами, за минулу добу понад 100 дронів подібного типу було зафіксовано вздовж лінії бойового зіткнення і на глибші регіони. Ворог прагне збирати ту інформацію, яку вже більше не передасть А-50.

"І саме через це ми бачимо не специфічну активність тактичної авіації, яка більше тримається у віддалені в акваторії Чорного моря, також концентруючи свої зусилля на зборі відповідних оперативних даних", - додала керівниця пресцентру.

Нагадаємо, збиття російського літака А-50, яке сталось ввечері 23 лютого, не означає, що росіяни будуть менше ракет випускати по Україні. Проте це зменшує спроможності радіолокаційної розвідки ворога. Росіяни будуть враховувати те. що відбулось з їхнім збитим літаком, не будуть ближче підлітати на тих самих А-50.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські війська у ніч проти неділі, 25 лютого, атакували Україну у дві хвилі - спершу ракетами, а потім "шахедами".

Головне