У рф посилюють переслідування мігрантів, щоб змусити їх воювати, - розвідка Великої Британії

У рф посилюють переслідування мігрантів, щоб змусити їх воювати, - розвідка Великої Британії

Розвідка Великої Британії повідомляє про посилення тиску на мігрантів у росії з метою їх залучення до військових дій. 31 липня Держдума рф ухвалила законопроєкт, який дозволяє позбавляти громадянства натуралізованих осіб, які не стали на військовий облік.

Хоча британські розвідники вважають, що безпосередній вплив цього закону на військовий призов буде обмеженим, вони відзначають, що російські правоохоронні органи вже активно переслідують мігрантів, зокрема для їх примусового залучення до армії. Новий закон створює додатковий інструмент правового тиску на цю групу населення.

Аналітики підкреслюють зростання антимігрантських настроїв у росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Це розглядається як частина стратегії Кремля щодо пошуку нових джерел легітимності влади на тлі значних втрат та погіршення рівня життя в країні.

"Ці настрої та риторика помітно посилилися із моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну, ймовірно, як частина зусиль Кремля створити додаткові джерела легітимності уряду на тлі великих жертв і зниження рівня життя в країні", - йдеться у зведенні.

Нагадаємо, окупанти перекидають свої війська з Луганської області на Харківський напрямок, а також залучають до військових дій добровольчі підрозділи. Про це повідомив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

Як писали "Ми-Україна" раніше, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що країна-агресор росія не змже повністю зруйнувати українську енергетичну систему. Про це повідомив очільник ГУР МО Кирило Буданов.

Головне