У рф почастішали заклики до примусу працювати на потреби війни, - британська розвідка

У рф почастішали заклики до примусу працювати на потреби війни, - британська розвідка

У росії останнім часом в публічному просторі частіше почали з'являтися заклики до примусу суспільства працювати на потреби війни. Це нагадує радянський підхід.

Про це йдеться в щоденному звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії на сторінці в Twitter.

"Протягом останніх тижнів тон публічних дебатів у росії перейшов від простого покарання тих, хто критикує війну в Україні, до закликів до громадян активно жертвувати собою на підтримку військових зусиль", – йдеться у звіті.

Як зазначається, російські державні ЗМІ та бізнес-групи звернулися до Міністерства економіки. Вони попросили надати дозвіл на шестиденний робочий тиждень для працівників з огляду на економічні вимоги війни, звісно, без додаткової оплати. 

Після цього, 21 травня, відома російська пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що громадяни повинні працювати на заводах з виробництва боєприпасів. Це має бути по дві додаткові години щодня після своєї основної роботи.

"Зміна тональності розмов явно перегукується з радянським відчуттям суспільного примусу. Це також підкреслює, що керівництво, швидше за все, вважає економічні показники вирішальним фактором перемоги у війні", – додали розвідувальники.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що росіяни намагаються ввести в оману Україну, говорячи про нестачу озброєння та боєприпасів на фронті. При цьому вона наголосила, що росіяни мають змогу спілкуватись між собою телефонами, а не лише через відео та аудіо у соцмережах.

Головне