У рф озвучили намір приєднати Узбекистан: Ташкент відповів

У рф озвучили намір приєднати Узбекистан: Ташкент відповів

Російський бойовик Захар Прилєпін, який нині є співголовою політичної партії "Справедлива росія – за правду" заявив про бажання рф включити до свого складу Узбекистан. МЗС країни не лише не прийняло пропозицію, а й викликало до себе посла росії  на розмову. 

Як вказано у повідомленні відомства, такі висловлювання, які швидко підхопили і розтиражували росЗМІ, носять "свідомо провокаційний характер і можуть негативно позначитися на усталених історично дружніх відносинах між нашими народами".

Слова Прилєпіна у МЗС Узбекистану назвали необдуманими та такими, що "не відповідають стратегічного партнерства та союзництва". 

Через заяву російського бойовика відомство викликало "на килим" посла рф в Узбекистані Олега Мальгінова. Той заявив, що висловлювання Прилєпіна не мають "нічого спільного з офіційною позицією" російської влади. У російському МЗС пообіцяли найближчим часом надати коментар.

Нагадаємо, напередодні аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявило, що стало все частіше фіксувати випадки, коли російський диктатор Володимир Путін користується псевдоісторичною риторикою. Цей маневр дозволяє йому представляти себе царем, а війну в Україні - поверненням земель, які нібито "ісконно" належать росії. Так, наприклад, влітку 2022 року, Москва погрожувала США відібрати Аляски шляхом проведення волевиявлення населення, яке там проживає - так званого "референдуму".

Як писав "Ми-Україна" раніше,минулого місяця стало відомо, що Путін вимагав від Токаєва постачати озброєння рф на початку вторгнення в Україну. На сьогодні такого тиску вже немає, рф задовільняє "сірий" імпорт через Казахстан, Киргизстан та решту колишніх республік СРСР. 

 

 
 

Головне