У рф оголосили про евакуацію жителів селища під Хабаровськом: що сталось

У рф оголосили про евакуацію жителів селища під Хабаровськом: що сталось

У росії оголосили про евакуацію людей, що проживають або перебувають на території селища Шахтінск у Хабаровському краї. Мешканців вивезуть через загрозу падіння ступенів ракети після запуску ракетоносія із супутником "Луна-25", повідомив очільник району Олексій Маслов.

Евакуацію призначили на ранок 11 серпня.

"Виїзд у зону падіння першого ступеня ракетоносія заборонено. У ймовірну зону падіння потрапляють гирло річок Умальта, Уссамах, Лепікан, Тастах, Саганар та район поромної переправи на річці Бурея", - вказано у повідомленні.

Як відомо, росія запланувала 11 серпня здійснити запуск першої за півстоліття місячної станції. Супутник в космос виводитиме "Союз-2.1б" з розгінним блоком "Фрегат", ракетоносій стартуватиме з космодрому Східний. Станція за планом має сісти на Південному полюсі Місяці, її задача полягатиме у розвідці ресурсів, у тому числі води та дослідженні внутрішньої будови супутника Землі.

Нагадаємо, росія заявила про збиття безпілотника над Калузькою областю вночі 7 серпня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні невідомий дрон наробив галасу у Москві. Через його виявлення на понад годину було паралізовано роботу столичного аеропорту "Внуково".

Головне