У рф намагатимуться звинуватити українських спецпризначенців у використанні західної зброї в Африці

У рф намагатимуться звинуватити українських спецпризначенців у використанні західної зброї в Африці

росія готує чергову провокацію проти України, ворожі спецслужби намагатимуться звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан. Про це попереджає Головне управління розвідки МО України.

Російські пропагандисти планують оприлюднити в ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки "трофейної" зброї американського походження, раніше захопленої "вагнерівцями" під час війни в Україні.

Крім того, рф намагатиметься акцентувати на тому, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли росія веде геноцидну війну в самій Україні.

В українській розвідці наголосили, що Україна та її Сили Оборони діють в межах міжнародного права та статуту ООН та не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї.

"Також кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли росія веде геноцидну війну в самій Україні", – додали у ГУР.

Нагадаємо, безпілотники ГУР сьогодні вранці атакували авіаційний завод у російському Татарстані. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела у спецслужбах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія запустила ракети, на Одещині та в Чернігові пролунали вибухи, є загиблі та поранені. Про це повідомляє ДСНС.

Головне