У рф мобілізований бурят купив довідку про смерть, щоб не йти воювати в Україну

У рф мобілізований бурят купив довідку про смерть, щоб не йти воювати в Україну

Громадян рф Зорігто Арабжаєв, якого мобілізували до лав російської армії торік восени, вдався до купівлі підробного свідоцтва про свою смерть, щоб не брати участь у війні проти України. Від повернення в зону бойових дій його це врятувало, а от від в'язниці - ні. 

Як пише "Сибір.Реалії", чоловіка після викриття засудили до п'ятирічного ув'язнення за статтею про дезертирство. 

Жителя Бурятії Арабжаєва привали воювати у листопаді минулого року. А вже весною йому дали відпуску, після якої чолові до свого підрозділу вже так і не повернувся. Коли до його оселі завітали російські військові, син дезертира пред'явив їм свідоцтво про смерть свого батька. 

Арабжаєва взяли під варту на початку травня після того, як було встановлено, що документ є підробкою 

Сам затриманий пояснив свій вчинок необхідністю залишилися вдома через психоемоційний стан його родини. За його словами, дружина заявила, що завершить життя самогубством якщо він знову піде воювати. Водночас ані жінка, ані її чоловік не звертались за допомогою до лікарів у зв'язку з її проблемою.

Нагадаємо, в Об'єднаному пресцентрі сил оборони Таврійського напрямку раніше цього місяця розповіли, що російське командування іноді розстрілює власних солдатів. До такого кроку вони вдаються через збільшення кількості дезертирів та "відмовників".

Як писав "Ми-Україна" раніше, на підконтрольній росіянам частині Херсонщини окупанти посилили репресії підлітків. Зокрема, росіяни шукають серед дітей інформаторів ЗСУ.

Головне