У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин — 16 тис осіб, — МВС

У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин — 16 тис осіб, — МВС

У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин наразі перебувають 16 тис. осіб.

Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі. За його словами, майже в усіх українських регіонах є уповноважені працівники МВС, а також працює телефон гарячої лінії.

Наразі МВС налагодило комунікацію з рідними цивільних і військових, які зникли безвісти за особливих умов.

"Дуже багато наших громадян виїхало за кордон. Ми не могли порівняти відповідні ДНК тих тіл, які в бюро судово-медичних експертиз, із ДНК рідних, які за кордоном. Тому і тут ми намагалися досить швидко все зробити", - розповів очільник відомства.

При цьому МВС звернулося до українців, які перебувають за кордоном, зокрема, до тих, що виїхали в Польщу та Німеччину. Їм попросили здавати свої зразки ДНК для порівняння. Водночас Міністерство працює і з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти, тож вже незабаром мають повідомити про початок прийняття заявок від громадян, які перебувають за кордоном у країнах ЄС та мають намір здати зразки ДНК.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ракетний удар по Дніпру, здійснений окупантами 29 грудня, призвів до загибелі шести цивільних осіб. Число травмованих внаслідок атаки збільшилось до 28 осіб. Також обидві містянки, які вважалися зниклими безвісти, дали про себе знати, вийшовши на зв'язок, розповів керівник місцевої ОВА Сергій Лисак. 

Головне