У рамках підготовки до Рекорду України у командному заліку провели змагання серед любителів

У рамках підготовки до Рекорду України у командному заліку провели змагання серед любителів

У суботу, 16 грудня, відбулися змагання в рамках підготовки до Рекорду України в командному заліку, у яких брали участь любителі.

Під керівництвом тренера Олени Привалової, яка вже підготувала три рекорди України та три рекорди Світу, реабілітолога Гармаш Ірини, аспіранта кафедри Олімпійського спорту та за підтримки департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Метою проєкту є допомогти в складні дні війни не впасти духом, а зміцніти та показати український дух.

У підготовці беруть участь любителі різного віку, які ніколи не займалися бігом. Проте за п'ять місяців тренувань всі показали приголомшливі результати.

Перше місце розділили сім'я Добровольських, Галина та Володимир, які подолали дистанцію в 40 км. Ципляєва Юлія, Свиридюк Надія та Ткаченко Анастасія подолали дистанцію 30 км.

Цінним є те, що учасники проєкту починали не маючи досвіду в бігу. Однак грамотна підводка, мотивація у вигляді заліків, рейтингу, змагань і бажання показати результат на Рекорді - зробили свою справу.

Кожні три місяці спортсмени проходять опитувальник настрою DALDA. Під час підготовки до змагань вдалося суттєво знизити показники тривожності, апатії, відчаю і безпорадності та підняти показники - рішучість, бадьорість, впевненість.

Олександр Сорокін, багаторазовий чемпіон і рекордсмен світу в добовому бігу, запросив команду взяти участь у забігу на 100 км у Вільнюсі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла в цьогорічній номінації "Повернення року" від WTA (Жіночої тенісної асоціації).

 

Головне