У Путіна закінчуються танки, а його китайські товариші втрачають терпіння, - Сікорський

У Путіна закінчуються танки, а його китайські товариші втрачають терпіння, - Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський озвучив власне бачення перспективи мирних перемовин між Україною та росією.

В інтерв'ю RMF24 він нагадав, що попередні висунуті Кремлем умови фактично означали б капітуляцію України. Голова МЗС наголосив, що російському диктатору Володимиру Путіну слід було б переглянути свою позицію з огляду на виснаження ресурсів та економічні проблеми всередині рф.

"Перед Самітом миру у Швейцарії Путін продиктував умови, які б де-факто змусили Україну капітулювати. Вони (умови - ред.) зараз інші, ніж були спочатку, і в цьому сенсі Україна виграє. Але Путіну слід переглянути свою позицію. У нього закінчуються танки, його економіка повільно руйнується, а китайські товариші втрачають терпіння. Ми повинні продовжувати надавати допомогу Україні, щоб вона могла домовитися про мир, у якому вона зможе жити. Мир, який буде стабільним та не стане паузою для переозброєння рф", - пояснив Сікорський. 

Польський міністр також звернув увагу на проблеми, з якими стикається Україна, зокрема нестачу зброї та втому від війни. Він закликав європейські країни допомогти у підготовці українських призовників, які перебувають за кордоном, до військової служби. За його словами, Польща вже активно долучилася до цього процесу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час зустрічі голови МЗС Дмитра Кулеби з його китайським колегою Ван Ї в Китаї український міністр надав роз'яснення позиції Києва стосовно можливих переговорів з росією.


 

Головне