У Повітряних силах розповіли, чи має рф на озброєнні нові дрони

У Повітряних силах розповіли, чи має рф на озброєнні нові дрони

Російське командування вдається до традиційної тактики перебільшування своїх спроможностей, коли робить гучні заяви про патентування нового озброєння, реактивних ударних БпЛа зокрема. На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" наголосив речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

Він зазначив, що для ураження мирних українських міст та цивільної інфраструктури ворог використовує звичні "шахеди". Серед розвідувальних БпЛА також новинок не фіксується. На сьогодні розвіддрони та Shahed-136 є основними зразками озброєння, які противник використовує для повітряних розвідки та нападів. 

"Ми відстежуємо цю інформацію. Зараз росіяни намагаються поширити інформацію про нібито запатентування вже нових реактивних дронів. Однак це поки що на моменті інформаційному. Ми знаємо, як російська пропагандистська машина любить перебільшувати свої здобутки", - підкреслив Євлаш. 

Він додав, що цієї ночі у повітряному просторі Україні було зафіксоване відносне "затишшя". Росіяни лише раз використали свої ударні дрони, скерувавши безпілотний літальний апарат з території підконтрольного армії рф Криму у бік Київської області. У Повітряних силах назвали це "оперативною паузою" перед подальшими атаками.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав, як Сили оборони завдали авіаударів по скупченню особового складу російських окупантів, а саме базах противника на Донеччині та в Запорізькій області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 28 квітня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1320 солдатів. Сили оборони України також знищили шість танків, понад півтора десятка бойових броньованих машин, 37 артсистем та 21 дрон.

Головне