У Повітряних Силах прокоментували фейки про нібито збиття F-16 в Україні

У Повітряних Силах прокоментували фейки про нібито збиття F-16 в Україні

Російські пропагандисти стали активно поширювати у своїх пабліках інформацію про "знищення" в Україні одразу кількох винищувачів F-16. У Повітряних силах ЗС України наголосили, що це не лише не має нічого спільного з реальністю, а і стало об'єктом численних мемів у мережі. 

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат додав, що таких фейків лише більшатиме, а до кінця року рф заявить про "щонайменше дві ескадрильї" збитих західних винищувачів. 

"Ну, про F-16 це вже меми ходять, що вони навіть вже і їх знайшли в Україні". Я щодня отримую такі запитання: "Ну то все ж таки, офрекорд скажіть, є вони?". Люди хочуть вірити, що вони в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх "знищує", - розповів він в ефірі марафону "Єдині новини". 

Ігнат також закликав українців "не перебільшувати про готовність" передачі нам винищувачів, як це роблять в росії.

"Готовність є, підтвердження наших західних партнерів є, що ми готові. Крім пілотів потрібна ще інфраструктура, інженери. Ми це вже багато разів обговорювали, і наші партнери заявили, що готові передати. От така була заява", - зазначив речник. 

Нагадаємо, невдовзі після підтвердження Повітряними силами ЗСУ інформації про збиття російського бомбардувальника Су-34 24 грудня, ворожі телеграм-канали стали публікувати дані про збиття спочатку трьох, потім п'яти, а далі і шести літаків F-16 в Одесі. 

На додачу до Су-35 українська ППО напередодні приземлила також і Су-30 СМ противника над Чорним морем. А 22 грудня на південному напрямку українські захисники збили одразу три ворожі Су-34.

Як писав "Ми-Україна" раніше, від 24 лютого 2022 року Сили оборони України знищили вже 329 літаків армії рф.

Головне