У порту Миколаєва стався витік нафтопродуктів із затонулого судна

У порту Миколаєва стався витік нафтопродуктів із затонулого судна

В Миколаївському морському порту 15 січня затонуло судно "Ginger" з подальшим витоком нафтопродуктів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Після проведення огляду та збору водних проб 16 січня та повторного збору проб 19 січня, лабораторні дослідження підтвердили перевищення вмісту нафтопродуктів у 7-8 разів на 16 січня та у 15-16 разів на 19 січня.

Інспекція вже вислала запити щодо прийняття заходів для ліквідації забруднення.

Варто зауважити, що щорічно у водойми надходить від 6 до 16 мільйонів тонн нафти. Причинами такого забруднення є буріння на шельфах, аварійні ситуації, виливи нафти з танкерів, а також викиди промивних і баластних вод. Збитки відзначаються навіть при нормальному функціонуванні морського транспорту. Приблизно 30% нафтопродуктів у водойми походять від річкових вод, які містять нафту в різноманітних формах.

Нагадаємо, за даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), доходи росії від експорту нафти в грудні 2023 року впали до шестимісячного мінімуму.

Падіння цін країна-агресор не змогла компенсувати навіть за рахунок збільшення поставок нафти за кордон - у березні рф експортувала 7,8 мільйонів барелів на день, що є найвищим показником, але і це не допомогло.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, НАТО розпочинає найбільші за останні десятиліття військові навчання Steadfast Defender 2024.

Головне