У понад 200 містах і селах окупованої Луганщини немає жодного продуктового магазину - ОВА

У понад 200 містах і селах окупованої Луганщини немає жодного продуктового магазину - ОВА

У понад 200 населених пунктах, контрольованих російськими окупантами, повністю відсутні продуктові магазини. Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Ця проблема охоплює 22 адміністративно-територіальні одиниці, включаючи території, окуповані як у 2022 році, так і з 2014 року.

"За десять років там не зроблено нічого для поліпшення інфраструктури – навіть хліба ніде купити", - наголосив Лисогор.

Для часткового вирішення проблеми окупаційна влада нещодавно запровадила систему автолавок, які відвідують ці населені пункти двічі на тиждень, працюючи лише по 1-2 години в кожному селі.

Лисогор підкреслив, що окупанти перетворили раніше розвинені населені пункти Луганщини на "російську глибинку", демонструючи повну неспроможність забезпечити базові потреби місцевого населення.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 30 вересня, Київ зазнав масштабної атаки російських безпілотників. Повітряна тривога в столиці тривала п'ять годин та три хвилини - з 1:06 до 6:09 ранку. Про це повідомили в КМВА.

Як писали "Ми-Україна" ранше, через обстріл російської армії у Миколаївській області був закритий для руху поїздів перегін Долинська — Миколаїв. Про це повідомляє Укрзалізниця.

Головне