У понад 20 населених пунктах Сумської області проведуть обов'язкову евакуацію, - ОВА

У понад 20 населених пунктах Сумської області проведуть обов'язкову евакуацію, - ОВА

Обов'язкова евакуація населення буде проведена у 23 населених пунктах, що входять до п'яти громад Сумського району. Про це повідомив глава Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюха.

Голова обласної військової адміністрації повідомив про підписання відповідного розпорядження, яке набуває чинності негайно. Він запевнив, що всі необхідні завдання поставлені, а евакуаційні ресурси підготовлені.

Рішення про евакуацію стосується 23 населених пунктів в Краснопільській, Миколаївській сільській, Миропільській, Юнаківській та Хотінській громадах, де зараз є активні ворожі обстріли. Загалом там проживають близько 6000 людей, в тому числі і 425 дітей.

"Відповідне розпорядження підписав перед ефіром щодо впровадження обов'язкової евакуації у 23 населених пунктах п'яти громад Сумського району. В дію вступає з моменту підписання. Задачі поставлені, сили та засоби евакуаційні підготовлені", - розповів Артюх.

Нагадаємо, з 28 населених пунктів Донеччини евакуюють понад три тисячі дітей. Родини вивозять на броньованому транспорті через постійні обстріли з боку окупантів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у разі небажання батьків евакуювати своїх дітей із небезпечних прифронтових зон, правоохоронні органи мають повноваження застосувати адміністративні санкції. Більше того, в окремих випадках такі дії батьків можуть призвести до кримінального переслідування. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Павліченко.

Головне