У Полтаві виявили росагента, який на замовлення рф готував статті для пропагандистських інтернет-видань

У Полтаві виявили росагента, який на замовлення рф готував статті для пропагандистських інтернет-видань

Служба безпеки України затримала у Полтаві росагента, який займався інформаційними диверсіями проти України за вказівкою рф. Про це інформує пресцентр СБУ.

За даними спецслужби, зрадник на замовлення окупантів підготував не менше 60 публікацій для російських інтернет-видань "одна родіна" та "фонд стратегічної культури".

"Ці інформресурси функціонують як міжнародні рупори кремля для поширення ворожої пропаганди на західні країни", - пояснили у СБУ.

Співробітники Служби безпеки встановили, що у своїх матеріалах зрадник намагався "відбілити" російські ракетні удари по цивільній інфраструктурі України, зокрема по торговельному центру у Кременчуці, багатоквартирному будинку у Дніпрі та енергооб’єктах у Києві. Крім того росагент у своїх публікаціях дискредитував командування та бійців українських військ.

Публікації зрадника виходили під псевдонімами Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков.

За свою "роботу" зрадник отримав від окупантів близько 250 тисяч у гривневому еквіваленті.

СБУ провела розслідування та встановила, що працював на росіян мешканець Полтави, ідеологічний прихильник рашизму, який підтримував збройну агресію рф. Крім своїх матеріалів він створив та очолив в обласному центрі прокремлівську громадську організацію під назвою "російська громада Полтавщини". Саме через неїх він і потрапив у поле зору розвідки рф.

Зловмиснику оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки викрила та припинила діяльність російської агентурної мережі, яка наводила удари окупантів по Запоріжжю. 

Головне