У Польщі зросла кількість загиблих через "хворобу легіонерів"

У Польщі зросла кількість загиблих через

Спалах легіонельозу в Польщі, який розпочався кілька днів тому, призвів до смерті вже 11 осіб. За офіційними даними, 10 із загиблих є мешканцями міста Жешув, ще одна особа проживала у Жешувському районі.

Як пише Polsat, усі випадки захворювання були виявлені у людей літнього віку - від 64 до 95 років. Більш того, усі вони страждали від супутніх хвороб.

В цілому в регіоні легіонельоз був виявлений у 144 пацієнтів, найбільше у Жешуві - 96 осіб.

За даними телеканалу, станом на понеділок, 28 серпня, на лікуванні у Підкарпатському центрі легеневих захворювань знаходилося 19 людей, ще десятеро - в Університетському клінічному центрі. Троє пацієнтів, стан яких визначається як тяжкий, перебувають у відділенні інтенсивної терапії.

Перший випадок захворювання на "хворобу легіонерів" був виявлений у Польщі на території Жешуву 17 серпня. Розслідуванням нині займається Агентство внутрішньої безпеки країни.

Довідка. Легіонельоз - це різновид важкого запалення легенів, спричинений бактеріями Legionella. Збудники зустрічаються по всьому світу і широко поширені в довкіллі, а їхнім резервуаром є вода і вологий ґрунт. Цю бактерію виявляють у водоймах, сантехнічних системах готелів, у змішувача, резервуарах для зберігання води, кондиціонерах, зволожувачах повітря та спа-басейнах. Підчепити хворобу можна навіть біля міського фонтану.

Для того, щоб відбулося інфікування, достатньо вдихнути воду у вигляді дрібнодисперсного аерозолю, що містить патогенну бактерію. На сьогодні у медицині не зареєстровані випадки передачі легіонельозу від людини до людини, зараження може відбутися виключно під час контакту з водою, що містить збудник.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 28 серпня у Румунії український пасажирський автобус потрапив у ДТП. Аварія відбулась в мить, коли транспортний засіб проїздив під мостом. Автобус із 40 пасажирами врізався в обмежувач висоти.

Головне