У Польщі з’явилася онлайн-платформа для захисту прав українців

У Польщі з’явилася онлайн-платформа для захисту прав українців

У Польщі з'явилась онлайн-платформа для захисту прав українців. Завдяки їй, шукачі притулку з України можуть отримати додаткові відомості або юридичну підтримку від партнерів.

Про це у Telegram повідомляє прес-служба Мінреінтеграції України.

"Це один із розділів сайту Міжнародного комітету порятунку (IRC). У ньому українським шукачам притулку роз’яснюються їхні права. Зокрема, щоб орієнтуватися на ринку праці та вберегтися від недобросовісних роботодавців", — йдеться у повідомленні.

Також на платформі можна отримати додаткові відомості або юридичну підтримку від партнерів.

Крім цього, надати консультації українцям можуть у Центрах підтримки й інтеграції, які розташовані за адресами:

  • у місті Познань: вул. Товарова, 35/3A, 61-896. Звернутися можна з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 17:00; e-mail: [email protected];
  • у місті Катовіце: вул. Хожовська, 6 (перший поверх), 40-101. Працює з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 17:00; e-mail: [email protected].

Нагадаємо, чверть українців досі не можуть повернутися додому через війну. Біженцями залишаються 6,3 мільйони українців, а внутрішньо переміщеними особами – 5 мільйонів.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, за півтора року повномасштабної війни рф проти України європейські країни витратили понад 43 мільярди євро на прихисток для українських біженців.

Головне