У Польщі знайшли рештки двох німецьких військових

У Польщі знайшли рештки двох німецьких військових

Під час будівництва автодороги S7 на території Мазовецького воєводства Польщі, неподалік Плонська, знайшли рештки двох людей, які, за попередніми даними, належать німецьким солдатам часів Другої світової війни.

Про це повідомляє RMF24.

Поліцію викликали для документування знахідки. Припускається, що це військові Вермахту, яким було приблизно по 20 років. Поруч із тілами виявили іменний жетон, що підтвердив їхню належність до нацистських військ.

Один зі свідків, якому понад 90 років, згадав, що бачив розстріл у цьому районі. Представниця прокуратури Ева Амброзяк підтвердила цю інформацію, розкривши, що у черепі одного зі знайдених чоловіків є отвір від кулі і у нього були зв’язані руки. Іменний жетон у гарному стані і особу загиблого можна чітко встановити. 

Інформація про знахідку була передана польському Інституту національної пам’яті та німецькій організації, яка займається пошуком і перепохованням зниклих безвісти солдатів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія втратила вбитими та пораненими ще 1460 своїх військових. Загалом із початку повномасштабного вторгнення втрати росії в особовому складі досягли 683 040 людей.

Головне