У Польщі змінили правила щодо допомоги громадянам України

У Польщі змінили правила щодо допомоги громадянам України

З початком липня в Польщі запроваджено оновлення до законодавства щодо підтримки переміщених осіб з України. Відтепер польські сім'ї, які надають житло українським біженцям, втрачають право на отримання грошової компенсації від держави.

"Вже не буде можливості отримувати 40 злотих за кожний день, за кожну особу, що перебувала у приватних помешканнях. Ми вже мали справу з дуже великими зловживаннями, тому вирішили цю систему остаточно призупинити. Але, звісно, кожна особа, яка перебуває у дуже складній гуманітарній ситуації матиме змогу і надалі отримувати підтримку, але вже у місцях спільного проживання", — сказав він.

 

Виплата допомоги в розмірі 300 злотих для нових біженців припинена.

"Нових біженців — небагато, тому ця система на нашу думку, а також на думку багатьох спостерігачів, здається не виправдана. Але, не дай Боже, коли б в Україні трапилося щось погане, то всі ці інструменти ми дуже швидко зможемо знову повернути на основі міністерських розпоряджень", — сказав Дущик.

Нагадаємо, СБУ викрила на корупції чиновників Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у період з 1 по 7 липня Україна опиниться серед європейських країн з найвищими температурними показниками. Спекотна погода в Україні буде подібною до кліматичних умов Середземномор'я, з максимальними температурами, що сягатимуть +37°C. Про це повідомляє Гідрометцентр. 

Головне