У Польщі затопило ще одне місто: мер закликає людей евакуюватись

У Польщі затопило ще одне місто: мер закликає людей евакуюватись

Мер міста Левін Бжескі Артур Котара закликав мешканців негайно евакуюватися через перелив води на протипаводкові насипи. Кілька вулиць уже затоплені, і ситуація загострюється.

Про це повідомляє RMF24.

Артур Котара звернувся до місцевих жителів із закликом терміново евакуюватися через загрозу повені. Вода вже затопила кілька вулиць, і, за словами мера, “евакуація незабаром може стати неможливою”.

Міська влада організувала евакуаційний пункт у початковій школі сусіднього Лосюва на вулиці Słowackiego 9. Котара також попросив мешканців взяти з собою спальні мішки або ковдри, якщо це можливо.

Попри небезпеку, лише близько 20 людей скористалися автобусами, що були надані для евакуації. 

“Автомобілі більше не пропускають, окрім військової чи пожежної техніки”, - заявив Котара, додавши, що для людей, які не мають змоги самостійно виїхати, будуть організовані індивідуальні перевезення.

Влада також має у розпорядженні амфібійні машини для надання допомоги в екстрених ситуаціях.

Нагадаємо, сильні опади викликали масштабні повені у Польщі, Чехії, Румунії та Австрії, що призвели до загибелі щонайменше 16 людей. У Польщі оголошено стихійне лихо, а влада кількох країн продовжує евакуаційні заходи.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. На мечі був напис “За Курск”.

Головне