У Польщі заборонили використовувати воду з річок у зоні повені

У Польщі заборонили використовувати воду з річок у зоні повені

У польському Західнопоморському воєводстві заборонили використовувати воду з річки Одра. Саме туди дійшла вода, що може бути забруднена внаслідок потужних повеней в країні

Відповідне розпорядження підписав керівник воєводства Адам Рудавський, пише RMF24.

Повідомляється також про заборону використання води з Одри для поливу сільськогосподарських угідь та використання її для напування худоби. У річці заборонено також ловити рибу. 

"Ми діємо на випередження. Ми знаємо, що вода може бути забруднена", - заявив воєвода.

Рівень небезпечних часток в Одрі поки ще невідомий, у річку потрапив бруд з чеського міста Острава, де повінь зруйнувала завод з очищення каналізацій. Наразі рівень води в Одрі перевищує п'ять метрів. Польські екологи постійно моніторять її якість. Пік повені у регіоні очікують на вихідних. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ураган "Хелен" занурив Флориду у темряву: понад 1,3 млн споживачів без електрики

Нагадаємо, станом на 27 вересня внаслідок паводків у Польщі загинули дев'ятеро людей. Такі дані надала польська поліція. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, кількість постраждалих від повені у Польщі перевищує 57 тисяч. З підтоплених районів довелося евакуювати понад 6 000 людей. Сейм Польщі починає розглядати спеціальний законопроєкт уряду щодо подолання наслідків стихійного лиха. На допомогу постраждалим польський уряд виділив 1 мільярд злотих.

 

Головне