У Польщі відреагували на скандальні звинувачення Путіна про початок Другої світової війни

У Польщі відреагували на скандальні звинувачення Путіна про початок Другої світової війни

У Польщі відреагували на скандальні звинувачення президента рф Володимира Путіна про початок Другої світової війни, згідно з якими поляки нібито "спровокували Гітлера напасти".

Заяву опублікував міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на своїй сторінці в X.

"Російський диктатор вже не вперше звинувачує Польщу, в яку вторгся СРСР 17.09.1939, у розв'язанні Другої світової війни", - написав міністр закордонних справ країни.

Сікорський також наголосив, що його країна звикла до параноїдальних обґрунтувань повномасштабного вторгнення в Україну. Однак його шокує, що цього разу "їх увімкнув американський журналіст".

Йдеться про фрагмент інтервʼю американського журналіста, колишнього телеведучого Fox News Такера Карлсона і Путіна, де останній заявив, що поляки "спровокували" Адольфа Гітлера під час Другої світової війни напасти, адже "виявились незговірливими і в німецького ватажка не було іншого вибору".

"Поляки змусили, вони загралися і все-таки змусили Гітлера почати Другу світову війну саме з них. Чому почалася війна 1 вересня 1939 року саме з Польщі? Вона виявилася незговірливою. І Гітлеру нічого не залишалося при реалізації його планів почати саме з Польщі", - казав в інтерв'ю президент країни-агресорки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речниця Єврокомісії Набіла Массралі прокоментувала скандальне інтерв’ю президента рф Володимира Путіна американському журналісту Такеру Карлсону. За її словами, Володимир Путін не сказав нічого нового, а лише повторив застарілу брехню.

Головне