У Польщі відкриють базу з протиракетної оборони — Сікорський

У Польщі відкриють базу з протиракетної оборони — Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив про майбутнє відкриття бази протиракетної оборони в Редзіково, неподалік від міста Пуцьк. Про це йдеться у ефірі Radio Rebeliant.

Ця база, створена у співпраці зі США, стане важливим елементом системи оборони країни та НАТО.

За словами Сікорського, відкриття бази планується найближчими тижнями. Він також зазначив, що ведуться переговори щодо розширення можливостей системи для перехоплення російських ракет, спрямованих на Польщу.

База в Редзіково є частиною Європейського поетапного адаптивного підходу (EPAA) та інтегрованої системи протиповітряної та протиракетної оборони НАТО. Її оперативну готовність було оголошено на липневому саміті НАТО у 2024 році.

Розташування бази має стратегічне значення, хоча вона знаходиться на відстані понад 900 км від українського кордону, Поморське воєводство, де розташоване Редзіково, межує з Калінінградською областю росії.

Очікується, що база матиме приблизно 200 військовослужбовців і буде оснащена сучасними системами для виявлення, відстеження та перехоплення балістичних ракет. НАТО підкреслює оборонний характер цього об'єкта.

Нагадаємо, польська підтримка українських біженців впала до 53%, що є найнижчим показником від початку повномасштабної війни. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Республіці Саха (Якутія) поблизу міста Олекмінськ впав літак Ан-3 авіакомпанії "Борус". 

Головне