У Польщі роздумують щодо заклику України збивати російські ракети

У Польщі роздумують щодо заклику України збивати російські ракети

Україна пропонує, щоб польська протиповітряна оборона збивала російські ракети, які пролітають над українською територією. Це повідомив речник МЗС Польщі Павел Вронський.

"Це питання для обговорення, воно передбачає багато умов. Наприклад, технічні питання щодо дальності польоту цих ракет, а також юридичні питання. Що буде, якщо залишки такої ракети знищать чиєсь майно або спричинять чиюсь смерть, тому що ця ракета не розчиняється в повітрі" — сказав він.

Він зазначив, що це питання для дискусії, і додав, що потенційне збиття ракет пов'язане з низкою передумов. 

"Наприклад, технічні, що стосуються дальності дії цих ракет, а також юридичні питання. Що буде, якщо уламки такої ракети знищать чиєсь майно або спричинять чиюсь смерть, адже, зрештою, ця ракета не розчиниться у повітрі", – сказав він.

Нагадаємо, уряд Норвегії додатково обмежить в’їзд до країни росіян, метою яких є туризм та "несуттєві поїздки". Про це поідомили на сайті норвезького уряду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія нині займається стягуванням резервів на Лимано-Бахмутський напрямок. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів офіцер секції планування бригади "Рубіж" Нацгвардії Дмитро Кожубенко.

Головне