У Польщі пояснили посилення військових дій вздовж кордону з росією та Білоруссю

У Польщі пояснили посилення військових дій вздовж кордону з росією та Білоруссю

У Міністерстві національної оборони Польщі пояснили, чому на кордоні з росією та Білоруссю будують інженерні укріплення та збільшують кількість військових. 

Як зазначив заступника міністра національної оборони Цезари Томчика в ефірі телеканалу Polsat, дії польської сторони пов'язані з тим, що на східному кордоні країни відбувається багато подій.

Він також додав, що збільшення кількості військових на кордоні та польотів військових літаків в регіоні не повинні викликати занепокоєння у населення.

"Я хотів би заспокоїти. Такі заяви робляться тоді, коли збільшується кількість польотів військових літаків. З іншого боку, ми повинні усвідомлювати, що на сході країни відбувається багато подій, пов'язаних з безпекою, і ця інформація не є публічною", - зазначив Томчик.

Також він наголосив, що Польща повинна бути готова до будь-якого сценарію.

"Я не хочу заспокоювати, але й не хочу лякати", - заявив представник Міністерства національної оборони Польщі.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив рішення Польщі посилено патрулювати східний кордон щонайменше до 5 травня. Він наголосив, що це логічні дії країни у відповідь на активність ворога поблизу її кордонів.

Головне