У Польщі пояснили, чому не збили безпілотник рф на своїй території

У Польщі пояснили, чому не збили безпілотник рф на своїй території

Під час масованого російського обстрілу українських міст 26 серпня невідомий об'єкт порушив повітряний простір Польщі, прилетівши з території України. Імовірно, це був безпілотник, що вилетів з району Червонограда Львівської області.

Про це повідомив оперативний командувач збройних сил Польщі генерал Мацей Кліш, передають RMF 24 та РАР.

За словами генерала, об'єкт був помічений щонайменше трьома радіолокаційними станціями та перебував під контролем польської армії, яка була готова його збити, але не зробила цього.

"Об'єкт зник приблизно через 25 км на території Польщі. У зв'язку з атмосферними умовами я не зміг дати команду на боротьбу з ним, через брак виконання процедур, тобто так званого візуального підтвердження знищення об'єкта. Об'єкт зник із систем радіолокації. Він не був підтверджений ні літаками союзників, ні нашими літаками та не був візуально підтверджений гелікоптерами", – заявив він.

На його думку, це безпілотний об'єкт авіаційного типу, який на даний момент у Польщі позначають як "неопізнаний повітряний об'єкт".

Нагадаємо, Польща підіймала авіацію через ракетний удар рф по Україні. Останній раз така активність російської авіації, з ударами по Західній Україні, спостерігалася 8 липня цього року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська вдарили по Житомирщині ракетою з касетною бойовою частиною. Жителів області попередили про небезпеку.

Головне