У Польщі підтвердили, що повітряний простір порушила російська ракета

У Польщі підтвердили, що повітряний простір порушила російська ракета

Генеральний штаб Війська Польського заявив, що у пʼятницю, 29 грудня, повітряний простір порушила російська ракета. Про це повідомив керівник Генерального штабу польської армії Вєслав Кукал, інформує RMF24.

"Все вказує на те, що саме російська ракета увійшла до повітряного простору Польщі. У нас є підтвердження цієї інформації на національному та союзницькому радарах", - зазначив він.

Кукал наголосив, що ракета країни-агресорки залишила повітряний простір Польщі за кілька хвилин після виявлення на радарах.

"Ми з самого початку направили туди сили – літаки, які мали його перехопити та за необхідності збити. Але час, проведений у Польщі, і те, як вона маневрувала, унеможливили виконання цього маневру", – додав керівник Генерального штабу польської армії.

Зазначається, що до прикордонних районів спецгрупи для перевірки траєкторії польоту ракети, щоб побачити, чи не було якоїсь технічної помилки.

Нагадаємо, що оперативне командування Польщі заявило про виявлення "невпізнаного об'єкту" у повітряному просторі країни, який увійшов в нього  боку України. Від моменту перетину кордону до зникнення сигналу за ним спостерігали радарами системи ППО країни

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок масованої атаки росіян по Києву загинуло сім осіб.

Головне