У Польщі підтримали заклик Зеленського щодо урядової зустрічі на кордоні

У Польщі підтримали заклик Зеленського щодо урядової зустрічі на кордоні

Державний секретар канцелярії президента Польщі Анджей Дера підтримав ідею зустрічі українського і польського урядів з представниками Єврокомісії для розв’язання кризи на кордоні. Про це повідомили TVN24.

Держсекретар канцелярії президента Польщі Анджей Дера заявив наступне:

"Президент виступає за те, щоб цей діалог відбувся. Наші фермери борються за засоби до існування. Український народ бореться за засоби до існування. Ситуація є фатальною з обох сторін, з цієї точки зору, тому що рішучість з обох сторін величезна, і цю проблему просто необхідно вирішити", — сказав він.

Дера додав, що Дуда підтримує зустріч між двома урядами.

"Немає іншого шляху, ніж переговори, діалог і рішення, пов'язані з Європейським Союзом. Я хотів би нагадати, що фермери по всій Європі сьогодні протестують проти того, що відбувається з сільським господарством в Європейському Союзі", – додав він.

Нагадаємо, блокада на польському кордоні та акції протестів фермерів у Європі не вплинуть на ціни на продукти в Україні, заявив в ефірі "Ми-Україна" керівник економічних програм аналітичного центру "Українські студії стратегічних досліджень" Олександр Чупак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни не виводять кораблі-носії "Калібрів" в акваторії Чорного та Азовського морів з 19 лютого. Всі ракетоносії перебувають у пунктах базування, проте на їх виведення на чергування потрібно не більше трьох годин, нагадала в ефірі "Ми-Україна" керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

Головне