У Польщі під час ліквідації наслідків повені виявили ще двох загиблих

У Польщі під час ліквідації наслідків повені виявили ще двох загиблих

Кількість жертв масових повеней на південному заході Польщі цього місяця зросла до дев'яти.

Про це повідомила поліція Польщі.

Правоохоронці розповіли, що під час ліквідації наслідків повені в повітах Клодзко та Ниса були виявлені два тіла. Наразі триває ідентифікація загиблих, а обставини смерті вказують на можливу причетність до стихійного лиха.

Повені розпочалися минулого тижня після сильних злив у північному сході Чехії та південному заході Польщі. Вода вже відступила у постраждалих містечках і селах.

Нещодавно стало відомо, що велика вода на річці Одра рухається нижче за течією. У вівторок затопило ще одне село на заході Польщі. Повені також загрожують Західопоморському воєводству – останньому регіону на шляху води до Балтійського моря, де піковий рівень очікують у п’ятницю.

Нагадаємо, повені охопили південний захід Польщі унаслідок проливних дощів, спричинених штормом "Борис". Наразі відомо про 57 тисяч постраждалих.  З підтоплених районів довелося евакуювати понад 6 000 людей. На допомогу постраждалим польський уряд виділив 1 мільярд злотих.



Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на американський штат Флорида обрушився потужний ураган "Хелен" четвертої категорії. Понад 1 мільйон споживачів залишилися без електроенергії, понад 70 000 евакуйовані.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.