У Польщі не знайшли елементи ракети, яка залетіла до їхнього повітряного простору

У Польщі не знайшли елементи ракети, яка залетіла до їхнього повітряного простору

У Польщі не знайшли елементи ракети, яка у п'ятницю, 29 грудня, залетіла до їхнього повітряного простору під час обстрілу України російськими військами.

Про це повідомила пресслужба Оперативного командування Збройних Сил Польщі на сторінці в X (колишній Twitter). Як зазначається, пошуки елементів повітряної цілі відбувались у Люблінському воєводстві Польщі протягом дня, 30 грудня. До них були залучені близько 500 польських військових.

"О 15:00 завершено огляд визначеної території, в якому взяли участь майже 500 осіб. Результат пошуку був негативним. Не виявлено нічого, що могло б загрожувати безпеці жителів Люблінщини. Пошукові дії завершено, і ми не плануємо подальших польових перевірок", - йдеться в повідомленні.

При цьому до пошуків будуть залучені близько 480 бійців WOT (військ територіальної оборони) із 2-ї Люблінської бригади територіальної оборони та 19-ї бригади територіальної оборони річки Буг.

Нагадаємо, Оперативне командування Польщі заявило про виявлення "невпізнаного об'єкту" у повітряному просторі країни, який увійшов в нього з боку України. Від моменту перетину кордону до зникнення сигналу за ним спостерігали радарами системи ППО країни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник Генерального штабу польської армії Вєслав Кукал підтвердив, що у пʼятницю, 29 грудня, повітряний простір порушила російська ракета. Кукал наголосив, що ракета країни-агресорки залишила повітряний простір Польщі за кілька хвилин після виявлення на радарах.

Головне