У Польщі наступного року планують скасувати соціальну підтримку для українців

У Польщі наступного року планують скасувати соціальну підтримку для українців

У Польщі наступного року планують скасувати соціальну підтримку для українців. Про це повідомив речник уряду РП Пьотр Мюллер.

“Ці рішення, які було прийнято після початку війни в Україні, мають тимчасовий характер… У зв’язку з тим, що ці рішення поступово втрачатимуть чинність, оскільки так прописано в законі, вони не продовжуватимуться”, - повідомив Мюллер.

Згідно з опитуванням центру Pollster для видання Super Express, на питання, чи Польща й надалі повинна фінансово підтримувати громадян України, 60% громадян Польщі відповіли негативно, 26% виступили за подальшу підтримку українців, а 14% не визначилися з цього приводу.

Нагадаємо, у підконтрольній росіянам частині Запорізької області ворог ось уже декілька тижнів готується "до гарячої осені". Йдеться про населені пункти на Мелітопольському напрямку.

Так, за його словами, з Токмаку, що в Пологівському районі області, першими були вивезені так звані місцеві органи "влади". Не забарились з евакуацією членів своїх родин і представники офіцерського складу армії. Нині триває процес вивезення в регіону навчальних закладів, серед яких середні школи, технікум та училище.

"Вчора ввечері оголосили, що сьогодні не працюватимуть "адміністративні установи" магазини, ринок. До чого б не готувалися, але ворогу точно недобре", - написав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава Міністерства закордонних справ Естонії Маргус Цахкна підтвердив, що переговори про вступ України в ЄС почнуться вже в грудні.

Головне