У Польщі на залізниці знову висипали українське зерно

У Польщі на залізниці знову висипали українське зерно

У ніч проти 25 лютого на залізничній станції у Котомеж була розсипана українська агропродукція з восьми напіввагонів. Про це повідомило Мінінфраструктури.

Внаслідок цього пошкоджено 160 тонн зерна.

Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

"Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс — не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності й безвідповідальності", — додав очільник відомства Олександр Кубраков.

Нагадаємо, у Польщі притягнули до відповідальності провокаторів на українсько-польському кордоні, їм загрожує позбавлення волі. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Протести відбуваються на фоні війни, тому є підтримка радикальних проросійських політичних сил. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, поліція Польщі розслідує справу про розсипання української сої, це сталося вранці 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ". Про це повідомила комісарка Єва Чиж із муніципального управління поліції в Холмі. 

Сьогодні на державній дорозі № 12 поблизу прикордонного переходу в Дорогуськ учасники блокади зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.  

 

 

Головне