У Польщі кілька тисяч людей зареєструвалися для вступу в Український легіон

У Польщі кілька тисяч людей зареєструвалися для вступу в Український легіон

У Польщі кілька тисяч українців виразили бажання стати частиною Українського легіону.

Про це повідомив голова МЗС Польщі Радослав Сікорський під час заходу NATO Public Forum під час саміту НАТО, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми починаємо формувати першу українську бригаду з добровольців у Польщі. У нас є понад мільйон українців обох статей, і декілька тисяч з них вже зареєструвалися для участі у цьому ініціативі. Цікаво, що багато з них справді бажають служити і заміщати своїх співвітчизників, проте вони підкреслюють, що не хочуть вирушати на передову без належного навчання та обладнання", - розповів Сікорський.

За його словами, Польща забезпечить підготовку та обладнання для добровольців, після чого вони відправляться до України як частина бригади з можливістю повернення до Польщі після ротації.

"Якби всі європейські країни діяли подібно, Україна могла б сформувати кілька бригад", - підкреслив він.

Раніше міністр оборони України Рустем Умеров закликав всіх українців, які знаходяться в Європі, приєднатися до Українського легіону. За його словами, легіон отримає найкраще обладнання, а волонтерів буде навчати Польща, Литва та інші країни ЄС.

Створення Українського легіону передбачено Угодою про гарантії безпеки, укладеною між Україною та Польщею. Президент Володимир Зеленський зазначив, що кожен громадянин України, хто вирішить приєднатися до легіону, зможе укласти контракт із ЗСУ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна затримала вантажне судно, яке заходило в окуповані росією порти.

Головне