У польоті відірвалися двері аварійного виходу: призупинено польоти 65 лайнерів Boeing 737 (відео)

У польоті відірвалися двері аварійного виходу: призупинено польоти 65 лайнерів Boeing 737 (відео)

Авіакомпанія Alaska Airlines тимчасово призупинила польоти 65 нових лайнерів Boeing 737 MAX 9 після того, як під час одного з рейсів відірвалися двері аварійного виходу. Внаслідок цього лайнер з пасажирами на борту мав здійснити екстрену посадку.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters. Як зазначається, інцидент стався у Сполучених Штатах під час рейсу 1282 авіакомпанії Alaska Airlines до Онтаріо, що в штаті Каліфорнія.

Літак через аварійну ситуацію - розрив панелі салону - приземлився в Портленді, що в штаті Орегон. На борту перебували 171 пасажир і шестеро членів екіпажу. Під час польоту літак піднявся на максимальну висоту близько 5 тис. метрів.

Ніхто з людей, які перебували на борту, не постраждав, але всі пережили стрес — через сильний потік повітря з пасажирів зривало одяг, а з рук вилітали смартфони.

Наразі Національна рада з безпеки на транспорті США проводить розслідування інциденту з розгерметизацією. У мережі також поширили відео - на ньому можна побачити, як у лайнера відокремилася панель, яка, ймовірно, використовується як задні двері виходу в середині салону.

Крім того, цей літак Boeing 737 MAX 9 прибув до авіакомпанії Alaska Airlines наприкінці жовтня 2023 року і був сертифікований на початку листопада. Борт нещодавно повернувся в експлуатацію після технічного обслуговування і перевірок безпеки, наголосив генеральний директор компанії Alaska Airlines Бен Мінікуччі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у США стратегічний бомбардувальник B-1B Lancer розбився під час спроби приземлення на авіабазі "Еллсворт" 4 січня.

Головне