У полоні рф перебуває понад 4 330 українців

У полоні рф перебуває понад 4 330 українців

 
У російському полоні перебувають 4 337 громадян України. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відомо, що окупанти позбавили волі 3574 військових та 763 цивільних.

"На сьогодні проведено 8 засідань комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових та 763 цивільних). За результатами засідань комісії відповідні дані вносяться до Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Адміністратором цього Реєстру визначено Національне інформаційне бюро, яке належить до сфери управління Мінреінтеграції", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що держава протягом року виплатила 422 мільйони гривень звільненим з полону.

Зазначається, що отримати фанансово допомогу потрібно звернутися до Мінреінтеграції. Комісія була створена на виконання Закону № 2010-ІХ, який набрав чинності 19 листопада 2022 року. 

Нагадаємо, що в Кабміні підготували законопроєкт про реєстр постраждалих від російської агресії осіб. Як вестимуть базу даних українців, які зазнали шкоди життю та здоров'ю через війну, та навіщо вона потрібна.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Україні відкриють новий табір для російських військовополонених через значну кількість загарбників, яких беруть у полон. Після відкриття цього табору хочуть запустити ще один.

Головне