У Південну Корею, попри ядерні погрози КНДР, прибув ще один атомний підводний човен США

У Південну Корею, попри ядерні погрози КНДР, прибув ще один атомний підводний човен США

Невдовзі після прибуття в Південну Корею американського стратегічного підводного човна USS Kentucky до берегів країни прийшла ще одна атомна субмарина США. Як пише Reuters, подібного не траплялось упродовж останніх чотирьох десятиліть.

Судно USS Annapolis зайшло на військово-морську базу на південному острові Чеджу для завантаження "військових вантажів під час виконання невизначеної оперативної місії", розповіли у ВМС Південної Кореї.

"Військово-морські сили двох країн планують зміцнити об'єднану оборонну позицію з прибуттям USS Annapolis і провести обмін заходами з нагоди 70-ї річниці альянсу", - вказано у заяві командування.

Видання пояснює, що USS Annapolis не має ядерної зброї на борту, на відміну від військового корабля USS Kentucky , і спеціалізується на протикорабельній і протичовновій війні.

Як відомо, американський підводний човен USS Kentucky, який є носієм носієм міжконтинентальних балістичних ракет Trident II прибув до Південної Кореї минулого вівторка, 18 липня. У відповідь на це КНДР знову пригрозила Сполученим Штатам ядерною зброєю.

“Підвищена видимість розгортання стратегічних засобів, включаючи стратегічні атомні підводні човни, може підпадати під умови застосування ядерної зброї, викладені в нашій ухвалі про національну політику в галузі ядерних сил”, – наголосив очільник Міноборони Північної Кореї Кан Сун Нам.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США стурбовані тим, що КНДР планує постачати більше зброї та обладнання у рф. Заява американскього Держдепа пролунала після обіцянки Кім Чен Ина налагодити “тіснішу стратегічну співпрацю” з росією та “будувати могутню країну та надійний захист глобального миру та безпеки, міцно тримаючись за руки з російським президентом” Володимиром Путіним.

Головне