У Південній Кореї через зливи пошкоджені майже 40 об’єктів культурної спадщини

У Південній Кореї через зливи пошкоджені майже 40 об’єктів культурної спадщини

У Південній Кореї внаслідок сильних злив пошкоджені майже 40 об’єктів культурної спадщини.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на заяву Адміністрації культурної спадщини країни.

"Ми вживаємо заходів для запобігання нещасним випадкам на об’єктах національної спадщини, які, як підтверджено, зазнали пошкоджень, і працюємо над їх швидким полагодженням", - йдеться в повідомленні.

За даними Адміністрації, загалом 39 об’єктів, визнаних національною спадщиною, постраждали через зливи. Дощі почалися 23 червня і тривають досі.

Серед пошкоджених об’єктів 19 відносяться до історичних місць та пам’яток природи. При цьому ще десять – до мальовничих місць та фольклорної культурної спадщини. Інших чотири об’єкти культури були визначені як скарби та зареєстрована культурна спадщина Ще один пошкоджений об’єкт належить до національного надбання.

Серед розмитих дощами об'єктів - дорога до храму Бусоекса з Королівства Сілла (57 рік до н.е. – 935 рік до н. е.). Фортеця часів Пекчк (234-678 роки) також була частково затоплена, інша частина споруди була пошкоджена і втратила ґрунт. Фортеця – Гонсансон – яка належить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, була затоплена в суботу, 15 липня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, потужні зливи в Південній Кореї призвели що загибелі щонайменше семи осіб. Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а ще восьмеро – отримали травмування. Дощі стали причиною розливу річок, підтоплення населених пунктів та зсувів.

За офіційними даними, як оприлюднило місцеве МВС, наразі відомо, по всій країні було евакуйовано 1567 осіб. 

Головне