У Підмосков'ї знайшли застреленим "ексміністра" "ЛНР" Завізенова

У Підмосков'ї знайшли застреленим

У підмосковному регіоні росії знайдено мертвим з вогнепальним пораненням в голову "ексміністра" палива, енергетики та вугільної промисловості так званої "ЛНР" Костянтина Завізєнова.

Про це повідомляють росЗМІ.

Завізєнов помер від пострілу в голову. Поліція, прибувши на місце події, виявила в будинку його неповнолітнього сина та кілька мисливських рушниць. За словами сина, його батько вживав алкоголь і говорив з ним про життя. Потім він збирався поїхати до готелю, а наступного дня – забрати зброю та вирушити на полювання до Камчатки.

Наразі невідомо, чи це було самогубство, чи йому "допомогли".

ЗМІ пишуть, що раніше його дружина знайшла у телефоні "романтичні, а подекуди й цілком побутові листування з іншою жінкою", що могло стати причиною самогубства. Дружина повідомила про розлучення і вивезла всі речі в іншу квартиру.

Довідка.

Завізєнов родом з Пермі - здобув вищу освіту в Пермському державному технічному університеті. У 2000-х роках він працював у різних підрозділах Міністерства енергетики та інших енергетичних структурах, зокрема в "Росенергоатомі", що є частиною корпорації "Росатом". На той час "Росатом" очолював Сергій Кирієнко, нинішній заступник голови адміністрації президента рф.

З 2010 до 2016 року Завізєнов працював директором з управління ризиками в "Інтер РАО ЄЕС" — найбільшій енергетичній компанії росії, очолюваній Борисом Ковальчуком, сином близького соратника Володимира Путіна Юрія Ковальчука. Можливо, саме ці зв'язки допомогли йому у 2022 році отримати посаду "міністра" в "ЛНР".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, агент ФСБ намагався вчинити замах на одного з посадовців Мелітопольської міськради на Запоріжжі.

Головне