У Пентагоні заговорили про можливість постачання зброї Україні в обхід Конгресу

У Пентагоні заговорили про можливість постачання зброї Україні в обхід Конгресу

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів розглядають можливість використання джерела фінансування для надання військової допомоги Україні без затвердження Конгресом.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела у Пентагоні.

Зазначається, що у Міністерстві оборони США ще є близько 4 мільярдів доларів у фонді президентських повноважень (PDA), які можна використати для допомоги Україні.

Використання цих коштів може мати вплив на готовність армії США, але в умовах потреби України у військовій допомозі та відмови республіканців у Палаті представників у голосуванні щодо надання додаткового фінансування, високопосадовці оборонного відомства розглядають можливість використання цих коштів.

Хоча рішення ще не прийнято, обговорення про можливе використання цих коштів стають все актуальнішими з урахуванням складної ситуації на полі бою. Міністерство оборони продовжує закликати Конгрес прийняти додатковий бюджет для підтримки України в цей скрутний час. У разі необхідності частину цих коштів можна буде використати для допомоги Україні, навіть якщо не буде знайдено додаткових коштів всередині країни.

Нагадаємо, президент США Джо Байден провів зустріч з керівниками Конгресу. Політики розглянули ініціативу з надання допомоги Україні, а також провели голосування щодо фінансування роботи уряду США.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни відмовилися від використання тактичної авіації на півдні.

Головне